KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Tropiciele

Wychowawcy: mgr Michalina Piasecka, mgr Ewelina Pawełoszek

 Zapraszamy do dołączenia do "Tropicieli"

22 kwietnia Dzień Ziemi

Tropiciele dzień ten świętowały radośnie. W czasie zajęć dydaktycznych przedszkolaki uczyły się jak należy postępować, aby dbać o naszą planetę, na czym polega segregacja odpadów oraz zapoznały się z bardzo trudnym pojęciem recykling. Ekologicznie uświadomione dzieci obiecały, że będą dbać o Naszą Planetę - Zie...

Wiosna

29.03.2021
Wiosna

Wiosna

29.03.2021

„Suknia Pani Wiosny” – praca plastyczna w gupach. Idzie ze słonkiem pod rękę, ️ ubrana w tęczową sukienkę. Przyrodę do życia budzi i uszczęśliwia ludzi. Czasami deszczem chluśnie, czasem rozkwitnie kwiatem... Wszyscy są uśmiechnięci, gdy WIOSNA rządzi światem!...

Ogród

29.03.2021
Ogród

Ogród

29.03.2021

Wraz z początkiem wiosny dzieci rozpoczęły pierwsze “prace ogrodnicze.” Rozmawiały o potrzebach roślin : odpowiednim nasłonecznieniu i podlewaniu. Następnie przygotowały doniczki i pojemniki z ziemią. Wysiały owies wielkanocny i posadziły cebulkę. Solidnie podlały wodą  i  ustawiły sadzonki w do...

Woda w roli głównej

W dniu dzisiejszym dzieci miały okazję obserwować kilka doświadczeń, gdzie głównym składnikiem była woda. Przed każdym eksperymentem próbowały zgadnąć co się wydarzy. Z wielką uwagą śledziły wszystkie eksperymenty. Tropiciele bardzo lubią taką formę zajęć....

W marcu jak w garncu

„W marcu jak w garncu”. Zupa pogodowa w wersji Tropicieli ....

Dzień dentysty

"Bo to bardzo ważna rzecz, żeby zdrowe zęby mieć". Dzieci poznały dziś zawód dentysty i dowiedziały się jak dbać o ząbki. Wszyscy wiedziały co jest potrzebne do mycia zębów i czego nie należy jeść żeby, zęby były zdrowe....

Dzień dinozaura

Tajemnicze dinozaury i przedszkolaki...

Walentynki

29.03.2021
Walentynki

Walentynki

29.03.2021

„Mamy dzisiaj Walentynki: święto chłopca i dziewczynki...”. Dzień Świętego Walentego obchodzony jest na całym świecie jako święto miłości. Również w naszym przedszkolu upłynął na wzajemnym okazywaniu sobie życzliwości, dobroci i przyjaźni....

Dzień pizzy

29.03.2021
Dzień pizzy

Dzień pizzy

29.03.2021

9 luty „Dzień Pizzy” Pizza… kto z nas nie lubi tych włoskich placków? Tak się składa, że i te pyszne krążki mają swój wielki dzień. Dzień Pizzy przypada na 9 lutego. Dzisiaj dzieciaki dowiedziały się skąd ta pizza tak w ogóle pochodzi? Jakie są rodzaje?...

Tydzień bajek polskich

Tropiciele cały tydzień spotykali się z bohaterami polskich bajek. Podczas pierwszego dnia towarzyszyli nam najbardziej znani z rodzeństw, czyli Bolek i Lolek. Przypomnieliśmy sobie jakie występują zjawiska przyrodnicze. We wtorek dzieci spotkały się z Reksiem i wspólnie odkrywały w sobie talenty muzyczne. W śro...

Gimnastyka

29.03.2021
Gimnastyka

Gimnastyka

29.03.2021

„Gimnastyka ważna sprawa” W dniu dzisiejszym TOR PRZESZKÓD....

Dzień Babci i Dziadka

Wszystkim Babciom i Dziadkom zdrowia, szczęścia, pociechy z wnucząt oraz dużo radości życzą "Tropiciele" wraz z paniami....

Mikołajki

29.03.2021
Mikołajki

Mikołajki

29.03.2021

Nadszedł wielce oczekiwany dzień…spotkanie ze Świętym Mikołajem. Tropiciele otrzymali prezenty a później własnoręcznie udekorowali pierniki, które upiekli rodzice...

Kodeks Przedszkolaka

Każde dziecko uczęszczające do przedszkola ma swoje prawa i obowiązki. Przedszkolaki muszą wiedzieć, co jest dozwolone, a czego nie wolno im robić w przedszkolu i poza nim. Taki zbiór norm i zasad obowiązujących w każdej grupie przedszkolnej zawarty jest w „Kodeksie  Przedszkolaka”, któr...

Dzieciaki - Mleczaki

„Dzieciaki Mleczaki” Tropiciele brały udział w projekcie, gdzie dowiedziały się ciekawych wiadomości na temat mleka. Skąd bierze się mleko? Jakie witaminy znajdują się w mleku? Co można zrobić z mleka? https://www.facebook.com/media/set/?vanity=ps9belchatow&set=a.1813150055508119...